Du visar för närvarande Norvestor blir ny huvudägare i BST

Norvestor blir ny huvudägare i BST

  • Inläggskategori:Meddelanden

Nu står det klart att private equity-bolaget Norvestor blir ny majoritetsägare i BST. Därmed säljer den tidigare ägaren IK Partners, som har varit huvudägare sedan våren 2019, sitt innehav.

Norvestor är ett nordiskt private equity-företag som har, sedan snart 30 år, investerat i medelstora företag vars potential är att uppnå en marknadsledande nordisk eller internationell position. Målet med investeringarna är att stötta företagens tillväxt bland annat genom etablering på nya geografiska marknader, vilket normalt genomförs både genom förvärv och organiska initiativ.

– Jag är mycket glad över att se Norvestor som en partner för fortsatt tillväxt. Norvestor tillför värdefull erfarenhet från sin långa bakgrund att bygga nordiska företagsgrupper vilket stämmer väl överens med våra ambitioner för BST. Tillväxten de senaste åren tillsammans med IK Partners har varit mycket god och vi har lyckats bredda tjänste­utbudet inom brandskydd. Vi har nu ett bra utgångsläge för vidare expansion och är redo att ta nästa steg i utvecklingen av BST-gruppen, säger Peter Bühler, CEO BST-gruppen.

– BST passar bra med Norvestors erfarenhet av att stödja service- och tjänsteföretag med stark drivkraft och ambitiösa tillväxtplaner. På Norvestor är vi väl positionerade för att dra nytta av vår erfarenhet från decentraliserade affärsmodeller och digitalisering av tjänsteföretag. På så sätt kan vi se till att BST kan fortsätta tillhandahålla sina förstklassiga tjänster som skyddar människor, samhällen och dess vitala funktioner, säger Fredrik Korterud, partner Norvestor Advisory.

Transaktionen förväntas slutföras före årsskiftet och Norvestor blir i och med det den största aktieinnehavaren i BST.

Har du några frågor eller vill veta mer om affären? Kontakta:

Peter Bühler, CEO BST-gruppen
[email protected]
+46 76 001 01 51

Fredrik Korterud, Partner Norvestor Advisory
[email protected]
+47 402 11 402