Du visar för närvarande BST vinner stor upphandling för Akademiska Hus
Kungliga Tekniska högskolan, Stockholm

BST vinner stor upphandling för Akademiska Hus

  • Inläggskategori:Uppdrag

BST har under mars månad vunnit en större offentlig upphandling där beställaren Akademiska Hus ligger i grunden. I hela tolv städer i Sverige kommer BST nu att få utföra sprinklerservice- och underhåll på några av Sveriges största och mest välrenommerade högskolor och universitet. 

Akademiska Hus är ett statligt ägt bolag med uppdraget att äga, utveckla och förvalta fastigheter för utbildning, forskning och innovation. Bolaget är vidare ett av de största fastighetsbolagen i Sverige.

– Efter att Akademiska Hus annonserade gällande en leverantör av sprinklerservice satte vi genast igång processen med ansökningarna, berättar Abtin Tabrizi, Key Account Manager på BST. Att få chansen att brandsäkra anläggningar som tillhör en så pass stor och etablerad kund som Akademiska Hus ser vi som en ära och passar oss väl i takt med att bolaget växer mer och mer. Den hållbara samhällsutveckling som Akademiska Hus bidrar med går även i linje med vår målsättning att brandsäkra Sverige. 

Den här typen av upphandlingsform har än så länge varit  ovanlig på servicesidan.

–Det kan initialt vara en överväldigande och förvirrande process att sätta sig in i. Att ha vunnit en så pass stor upphandling som den här faktiskt är känns därför extra kul och motiverande.

Arbetet kommer att påbörjas under hösten 2021. Sprinklerservice- och underhåll i lokaler vid Kungliga Tekniska högskolan, Örebro universitet, Högskolan i Borås och en rad andra lärosäten omfattas av den här upphandlingen. 

Har du frågor om projektet? Välkommen att kontakta:

Abtin Tabrizi, Key Account Manager
[email protected]
0760-02 43 00