Du visar för närvarande BST på plats när anstalten Salberga byggs ut

BST på plats när anstalten Salberga byggs ut

  • Inläggskategori:Uppdrag

För kriminalvårdsanstalten Salberga installerar nu BST sprinklersystem i den 6000 kvadratmeter stora utbyggnad som påbörjades i september förra året. 

Salberga är en sluten kriminalvårdsanstalt utanför Sala som invigdes 2007 och hör därmed till en av Kriminalvårdens nyaste anstalter. Anläggningen är ett före detta sjukhus som Kriminalvården låtit bygga om för att minska platsbristen på anstalter och häkten. Salberga rymmer vidare 300 platser i säkerhetsklass 1 och 72 häktesplatser. I september förra året togs det första spadtaget till den utbyggnad som kommer att resultera i ytterligare 44 platser samt lokaler för sysselsättning och studier. Utöver detta kommer utbyggnaden leda till mellan 25 och 40 nya arbetstillfällen.

– Vi är stolta över att få fortsätta arbeta i säkerhetsklassade byggnader. Det här är vårt femte projekt av samma slag. Det är ett väldigt komplext jobb och ställer extra höga krav på oss som entreprenörer när det kommer till exempelvis sekretess och att se till att vi har rätt personal på plats, berättar David Borg, säljare på BST.

Installation av sprinklersystemet i den nya utbyggnaden drog igång i början av sommaren och förväntas vara klar i juni nästa år. Beställare är Peab.

Har du några frågor eller vill veta mer om projektet? Kontakta:

David Borg, kalkyl/ försäljning
[email protected]
0760- 02 95 53