You are currently viewing BST-gruppen förvärvar sprinkler- och konsultverksamheterna i finska Paloff och tar nästa steg i sin expansion

BST-gruppen förvärvar sprinkler- och konsultverksamheterna i finska Paloff och tar nästa steg i sin expansion

  • Inläggskategori:Förvärv

BST-gruppen fortsätter sin expansionsresa och förvärvar nu sprinkler- och konsultverksamheterna i Paloff – en marknadsledande koncern inom brandskydd i Finland. Förvärvet är en viktig del av gruppens ambition om att bli nordisk brandskyddsspecialist. 

Paloff är en finsk marknadsledande koncern inom brandskydd. Med sina sju filialer och 52 medarbetare har Paloff sedan 2008 bedrivit verksamhet över hela landet. Paloff är främst verksamma inom projektering, installation och service av sprinklersystem där projektering sker i ett fristående konsultbolag. De båda verksamheterna är nu en del av BST-gruppen. 

– Det känns jätteroligt att bli en del av BST. Det kommer ge oss kraft att växa vidare samtidigt som det här möjliggör för ett enormt utbyte rent kunskapsmässigt för bolagen. BST och Paloff har dessutom väldigt lika värderingar och liknande sätt att styra sina verksamheter på. Det tror jag är till en stor fördel när bolagen går över landsgränserna och kulturella skillnader kan förekomma, menar Sammy Lindholm, styrelseordförande Paloff Group Oy.  

Paloff har kontor i Helsingfors, Tammerfors, Rauma, Jyväskylä, Seinäjoki, Uleåborg och Tuuri. Bolaget kommer fortsätta bedrivas under det egna väletablerade varumärket och i samma organisation som tidigare. För BST-gruppen innebär förvärvet ett första steg mot en nordisk aktör.

– På BST är vi mycket nöjda med att ha gjort ett större förvärv i Finland. Paloff är en aktör som, med sin starka framåtanda, passar riktigt bra in i BST-gruppens kultur. Förvärvet tar oss vidare i vår ambition att utveckla koncernen till den nordiskt ledande aktören inom brandskydd och utgör en perfekt plattform på den finska marknaden, säger Peter Bühler, VD BST-gruppen.

Förvärvet av Paloff verksamheter är en pusselbit i den pågående expansionsresan för gruppen, som även successivt arbetar mot verksamheter i Norge och Danmark i syfte att bli en fullständig nordisk brandskyddsspecialist. 

Läs mer om Paloff här

Vill du veta mer om förvärvet? Vänligen kontakta:

Peter Bühler, VD BST-gruppen
peter.buhler@bstab.com
+46 76 001 01 51

Sammy Lindholm, styrelseordförande Paloff
sammy.lindholm@aronia.fi 
+358 40 090 09 33