You are currently viewing BST-gruppen förvärvar K-TEK och förstärker sina konsulttjänster inom sprinklerprojektering
Från vänster: Marcus Ekholm (delägare K-TEK), Lars-Åke Kull (VD K-TEK), Peter Bühler (VD BST-gruppen) och Martin Svensson (VD BST Brandskyddsteamet AB)

BST-gruppen förvärvar K-TEK och förstärker sina konsulttjänster inom sprinklerprojektering

  • Inläggskategori:Förvärv

Nu står det klart att BST-gruppen förvärvar sprinkler, besiktnings- och brandkonsultbolaget K-TEK AB. I och med förvärvet förstärker gruppen sina konsulttjänster samtidigt som man befäster den marknadsledande positionen inom sprinklerprojektering.

BST-gruppen har utökats med K-TEK som specialiserar sig på sprinklerkonsulting samt tjänster inom brandkonsulting och besiktning. Bolaget certifierades hos Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering (SBSC) som besiktningsfirma (2019) och sprinklerkonsultfirma (2021). K-TEK består idag av sju medarbetare och har kontor i Västerås och Åkersberga. 

– Det känns jätteroligt att bli en del av BST-gruppen som vi ser som ett bolag med stark framåtanda och med en stor kunskapsbank inom sprinkler och brand. Det känns som ett naturligt steg i vår utveckling att komma in i ett större sammanhang, vilket vi tror kan utveckla såväl våra affärer som våra medarbetare, säger Lars-Åke Kull, VD K-TEK.

När K-TEK nu blir en del av BST-gruppen befästs den marknadsledande positionen inom sprinklerprojektering där de tillsammans med Convise och Nordiska Brand kan fortsätta driva utvecklingen inom området framåt. K-TEK kommer fortsättningsvis arbeta självständigt, under eget varumärke och i befintlig organisation. 

– Vi är mycket nöjda med att kunna knyta ytterligare ett framgångsrikt konsultbolag till BST-gruppen. Det är imponerade att K-TEK på så pass kort tid har tagit sin affär vidare, från ren sprinklerkonsulting till att även innehålla besiktnings- och brandingenjörstjänster, samtidigt som K-TEK har lyckats certifiera sig som en av de få sprinklerkonsultfirmorna i Sverige, säger Peter Bühler, VD för BST-gruppen. 

K-TEK blir ytterligare en del inom BST-gruppen där de, utöver Convise och Nordiska Brand, nu tillsammans med Brandkonsulten, Bricon, Brand & Riskanalys samt BST Installation & Service bildar den marknadsledande koncernen inom brandskydd. Enligt BST-gruppens VD Peter Bühler bidrar K-TEK, förutom med en stärkt geografisk spridning och utökad kompetens, till BST-gruppens expansionsresa. 

Läs mer om K-TEK här 

Vill du veta mer om affären? Vänligen kontakta:

Peter Bühler, VD BST-gruppen
Mail: peter.buhler@bstab.com
Tel: +46 760-010 151

Lars-Åke Kull, VD K-TEK
Mail: lars-ake.kull@k-tek.se
Tel: +46 728-570 154