Du visar för närvarande BST etablerar sig i Danmark

BST etablerar sig i Danmark

  • Inläggskategori:Etablering

Nu tar BST ytterligare ett kliv i riktningen mot att bli den marknadsledande sprinkleraktören i Norden. Efter etableringarna i Finland och Norge startas det danska bolaget ”BST Danmark A/S”. Bolaget har nyligen slutfört sitt första projekt i Danmark genom installation av sprinklersystem i ett stort logistikcenter i Køge på Själland. Projektets slutförande innebär startskottet för bolagets fortsatta tillväxtresa i landet.

– BST har vuxit snabbt de senaste åren och vi är glada över att nu – i linje med vår tillväxtstrategi – ha slutfört det första projektet i Danmark.  Den danska brandskyddsmarknaden är precis som i övriga Norden i stark tillväxt och vi kommer därför fortsätta arbeta intensivt för att vinna marknadsandelar i landet, både genom organisk tillväxt och via förvärv, säger BST:s vd Peter Bühler.

Kunden är Logicenters som BST länge arbetat tillsammans med i flera olika projekt i Sverige och Norge. I staden Køge på Själland i Danmark har Logicenters byggt ett 37 000 kvadratmeter stort logistikcenter i logistikparken Skandinavisk Transport Center. Projektet avser en cross dock-terminal med en modern lager- och kontorsyta som hyrs ut till det danska Post Nord.

– En av våra främsta styrkor är att vi täcker hela värdekedjan inom aktivt brandskydd. Vi har nu en stark pipeline i Danmark med flera ytterligare projekt inom logistik. I takt med att e-handeln har vuxit snabbt de senaste åren har logistikcentren både blivit större till ytan och fler till antalet. För att möta den större efterfrågan har vi flera team likt det i Køge som specialiserar sig på just logistikfastigheter. Vi för även diskussioner med våra kunder gällande släcksystem och sprinklersystem för datacenter och medicinsk produktion, avslutar Peter Bühler.

Har du några frågor eller vill veta mer om etableringen? Kontakta:

Peter Bühler, VD
[email protected]
0760-01 01 51