Nya förtroenden

Senaste nytt från BST Brandskyddsteamet AB

Här kan du läsa om senaste händelserna och hålla dig uppdaterad om vad som händer inom koncernen

Debatt: Brandskydd i äldreboenden

Johan Debatt Entreprenad

BST debatt brandskydd

”Rädda äldre från att dö i bränder” lyder rubriken i en debattartikel som publicerats idag av pensionärsorganisationerna som debatterar för att regeringen måste ställa krav på brandskydd i äldreboenden.

BST och Q-fog, med sitt eget utvecklade, patenterade mobila boendesprinklersystem, är marknadsledande inom brandskyddsområdet, har den bästa kompetensen och finns i hela landet. Vi vill ta samhällsansvar och arbetar aktivt för att driva denna fråga framåt. Vi jobbar ständigt med produktutveckling och personell utveckling för att nå så hög verkningsgrad som möjligt genom de brandskyddssystem vi installerar.


”Enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) är risken att dö i brand sex gånger högre för människor som bor inom äldrevården. Hälften av alla som dör i bränder är över 60 år och personer som är över 80 år är kraftigt överrepresenterade. Trots en nollvision om att ingen ska omkomma eller skadas allvarligt till följd av brand vidtas inga effektiva åtgärder för att komma till rätta med problemet.”
Läs hela debattartikeln här: https://www.aftonbladet.se/a/qn7jVz


Kontakta gärna oss för att ta del av våra lösningar på problemet!      

Nytt uppdrag: Nybyggnation av Veho Bil i Nacka

Johan Etablering Entreprenad

BST Solna united

Vi på BST kan med stolthet presentera vårt senaste uppdrag vi erhållit; Nybyggnation av Veho Bil i Nacka.
Uppdraget omfattar en fullserviceanläggning på 16 500 kvm med lokaler för försäljning av nya och begagnade person- och transportbilar samt service- och skadeverkstad med egen billackering. I BSTs åtagande ingår projektering och installation av ca 2000 sprinkler med Option på tyckhöjandepumpcentral.

Projektering påbörjas under maj och montage i november 2018, inflyttning sker under november 2019. Convise Linköping AB utför projekteringen och Peter Eriksson är projekteringsansvarig. Projektansvarig från BST är Rasmus Flink och Projektledare är Niklas Andersson.

Nytt Uppdrag: Installation av sprinklersystem inom Kv. Apelträdet 3

Johan Etablering Entreprenad

BST Solna united

BST Brandskyddsteamet AB har valts som installatör av sprinklersystemen inom Kv Apelträdet 3 på Sveavägen i Stockholm. Ett ombyggnationsprojekt där man bygger om bef. Hus och bygger till på innergården för att skapa ett hotell med mycket bra läge i Stockholm City. BSTs Beställare är CityFast AB. I projektet installeras en ny sprinklercentral och ca. 500 sprinkler. Installationerna påbörjas under mars månad 2018 och skall stå färdigställt kring årsskiftet.

Nytt Uppdrag: Installation av sprinklersystem inom Solna United

Johan Etablering Entreprenad

BST Solna united

BST Brandskyddsteamet AB har valts som installatör av sprinklersystemen inom Solna United, Tygeln 2, ett nybyggnadsprojekt av ett kontorshus på Gårdsvägen i Solna. BSTs Beställare är Skanska Sverige AB. Byggherre är Skanska Fastigheter AB. I projektet installeras 8500 sprinkler samt en tryckhöjande pumpanläggning. Den totala nybyggnationsytan är ca 55.000 m2. Affärsansvarig hos BST är Johan Sjögren, Projektledare är Ulf Gustavsson och ansvarig på plats är Stefan Andersson. Installationerna påbörjas i början av april 2018 och skall stå färdigställt under hösten 2019.

”Vi på BST känner oss hedrade och stolta över att få fortsatt förtroende av en återkommande och så fin kund som Skanska, vi har samsyn gällande arbetssätt, säkerhet och kvalitet där BSTs mål är Noll arbetsrelaterade olyckor, Noll besiktningsanmärkningar och nöjd kund. Tillsammans skall vi bygga ett fantastiskt hus”

Nytt Uppdrag: Installation av sprinklersystem inom Gränbystaden, Bio

Johan Etablering Entreprenad

BST Gränby Staden Bio

BST Brandskyddsteamet AB är utvald entreprenör att utföra installationerna av sprinklersystemen inom Gränbystadens nya bio i Uppsala. Ett nybyggnadsprojekt av bio med salonger, butiker, allmänna ytor mm. Gränbystaden har stått under mycket stark utveckling de senaste åren och behöver nu en bio. Vi får fortsatt förtroende av Byggherren Atrium Ljungberg att utföra ytterligare ett projekt tillsammans med dem. Inom projektet installeras ca 1000 sprinkler. Vår Beställare är Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg och Byggherre är densamma. Affärsansvarig hos BST är Johan Sjögren, Projektansvarig är Ulf Gustavsson & Ansvarig arbetsledare på plats är Per Apell. Installationerna påbörjas i feb 2018 och skall stå färdigställt i september 2018.

Nytt Uppdrag: Trikåfabriken

Johan Etablering Entreprenad

BST Trikåfabriken

Vi på BST Brandskyddsteamet AB är mycket stolta över att ha fått förtroendet att utföra projektering och sprinklerinstallationerna inom projektet ”Trikåfabriken” i Hammarby Sjöstad-Stockholm. Byggherre är Fabege och BST:s beställare är Arcona AB. Trikåfabriken är ett unikt kontorsprojekt där stora delar av konstruktion byggs upp med trästomme. Byggnaden blir totalt ca 20.000 m2.

I uppdraget ingår installation av ca 4000 sprinkler och tryckhöjande pumpanläggning. Produktionsstart är beräknad till januari 2018 och hela projektet skall stå färdigt under våren 2019. Läs gärna mer om projektet på www.fabege.se, www.bstab.com

Nytt Uppdrag: Grow

Johan Etablering Entreprenad

BST Grow

Vi på BST Brandskyddsteamet AB är mycket stolta över att ha fått förtroendet att utföra sprinklerinstallationerna inom projektet ”Grow” i Solna. Byggherre är Humlegården Fastigheter och BST:s beställare är Forsen Projekt. Grow är ett kontorsprojekt om 36.000 m2. I uppdraget ingår installation av stigarledningar för räddningstjänsten och ca 5500 sprinkler med tryckhöjande pumpanläggning. Produktionsstart är beräknad till januari 2018 och hela projektet skall stå färdigt under våren 2019. Projektledare är Andreas Hölke och lagbas är Thomas Andersson.
Läs gärna mer om projektet på www.humlegarden.se, www.bstab.com

God Jul & Gott Nytt År från alla oss på BST

Johan Etablering Entreprenad

BST God Jul

Vi har i år valt att skänka 25 000 kr till Barncancerfonden istället för att köpa julklappar. Med vår gåva vill vi bidra till det fortsatta arbetet att bekämpa barncancer och se till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer får den vård och stöd de behöver.
Vi vill också passa på att önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Hägerneholmsskolan Täby

Johan Etablering Entreprenad

BST Hägerneholmsskolan

Ny skola och idrottshall i Täby under uppförande kommande år. Skol- och förskolebyggnaden uppgår till totalt ca 9 600 m² fördelade på 2 – 4 våningar. Förskolan kommer inrymma 110 barn och skolan 600 elever i årkurs F – 6. Till skolbyggnaden kommer också en skolgård byggas, anpassad för såväl förskolan som skolan. Idrottshallen byggs i två plan med en total yta på ca 3 200 m² och läktare som rymmer 500 åskådare. Dessutom kommer en 5 – manna konstgräsplan att anläggas.

BST Installerar ca 1000 sprinkler i projektet. Produktion på plats beräknas till april 2018. BST:s beställare är Arcona AB.

Stockholmsverken

Johan Etablering Entreprenad

BST Stockholmsverken

BST Brandskyddsteamet AB har fått förtroendet att utföra sprinklerinstallationerna inom Stockholmsverken, en befintlig kontorsfastighet på Södermalm i Stockholm. AMF Fastigheter uppdaterar de 30.000 m2 befintlig byggnad till en modern kontorsfastighet med mycket bra läge. BST:s beställare är In3prenör AB. Stockholmsverken är ett av Södermalms klassiska industrikvarter. AMF Fastigheter utvecklar nu detta område till ett mer öppet och levande område under fler av dygnets timmar. Totalt är det tre stycken hus som ska uppgraderas med nya installationssystem och ytskikt.

I uppdraget ingår installation av ca. 4000 sprinkler med option på tryckhöjande pumpanläggning. Affärsansvarig för projektet är Johan Sjögren. Projektledare Ulf Gustavsson och lagbas är Linus Berggren. Produktionsstart är beräknad till Dec 2017 och hela projektet skall stå färdigt under våren 2019.

BST blir majoritetsägare i Q-Fog

Johan Nytt Uppdrag Entreprenad
BSTAB blir Q-Fog

Q-Fog grundat 2007, är ett företag som utvecklar och installerar mobila boendesprinkler och vattendimma. Q-Fogs verksamhet bedrivs från Nora med återförsäljare både i Sverige samt utomlands.
Den allt mer aktuella frågan om individanpassat brandskydd och brandskydd på omsorgsboenden gör Q-Fogs produktsortiment till ett mycket bra komplement för de traditionella sprinklersystem som BST levererar.
BST:s ambition är att stötta Q-Fog i strategiska frågor samtidigt som koncernens kunderbjudande blir bredare.
Mer information om Q-Fog här: www.qfog.se

BST öppnar kontor i Uppsala

Johan Nytt Uppdrag Entreprenad
BSTAB ROT Objektet Vaxjo

I och med den positiva respons vi får från kunder i regionen tar vi nu klivet fullt ut och etablerar en fulldrifts filial i Uppsala.
Kontakta gärna oss på telefon eller mail eller kom förbi på en fika! :)
Kontaktuppgifter finner ni på: www.bstab.com/Hem/Kontakt

Välkomna!

Spännande utmaning med stort ROT-objektet i Växjö!

Johan Nytt Uppdrag Entreprenad
BSTAB ROT Objektet Vaxjo

BST Södra AB har fått förtroendet att på totalentreprenad utföra anpassning av sprinklerinstallationerna inom Catenas fastighet i Räppe.
Ca 50.000m² lager skall uppgraderas för att fungera för en modern och flexibel lager & distributionsverksamhet.
Byggherre för projektet och vår beställare är Catena AB.
Projektet kommer huvudsakligen att bedrivas under 2018.
Projektledare från BST är Magnus Edlund

Chopin

Johan Etablering Entreprenad

BSTAB chopin Nyhet

BST Brandskyddsteamet AB har fått förtroendet att utföra sprinklerinstallationerna inom ett fantastiskt projekt ”Chopin” i Huddinge. Karolinska Universitetssjukhuset växer och utvecklas där LOCUM bygger en toppmodern tillbyggnad med operationsavdelning och röntgenavdelning till nuvarande Huddinge Sjukhus. Projektet är en del av de största satsningarna någonsin Stockholms län gjort på hälso- och sjukvård. Byggherre är LOCUM och BST Brandskyddsteamet AB beställare är Skanska Sverige AB. Byggnaden är 30’000 m2.

I uppdraget ingår installation av stigarledningar för räddningstjänsten och ca 5’000 sprinkler med option på tryckhöjande pumpanläggning.

Affärsansvarig för projektet är Johan Sjögren. Projektledare Ulf Gustavsson och lagbas är Lars Melin.

Vi är mycket stolta över att LOCUM och Skanska ger oss detta förtroende, det är ett bevis om att BST Brandskyddsteamet AB levererar en högkvalitativ slutprodukt. Vår nollvision om inga besiktningsanmärkningar och inga arbetsplatsrelaterade skador ger resultat, detta har vi nu bevisat i genomförandet av många projekt av denna komplexitet.

Produktionsstart är beräknad till november 2017 och hela projektet skall stå färdigt under våren 2019.

Läs gärna mer om projektet på www.locum.se

BST Teknikkonsultverksamheten utökas genom etablering i Östergötland

Johan Etablering Entreprenad

BSTAB teknikkonsultverksamheten Nyhet

BST Teknik AB är ett av de ledande konsultföretagen inom sprinklerdesign/projektering i Sverige med kontor i Stockholm.
BST Tekniks positiva gensvar från marknaden har lett till att vi önskat expandera verksamheten till andra regioner. Nu öppnar vi, inom kort, kontor i Linköping vilket är helt i linje med koncernens tillväxtstrategi. Det geografiska området från Nyköping i norr till Jönköping i söder är en region med stor tillväxt och god potential varför vi har haft ögonen på området under en längre tid. När vi nu funnit en mycket kompetent och lokalt representerad ledning känns därför satsningen helt rätt.
Det är högtryck inom byggbranschen och vi liksom våra konkurrenter kämpar med samma kärnfrågor; att finna medarbetare med kompetens, erfarenhet, drivkraft och engagemang.
BST Teknik är det lilla-stora företaget med snabba beslutsvägar som bygger på engagemang, kvalitet och en nöjd kund. Alla medarbetarna inom företaget får plats och får sin röst hörd, deras personliga utveckling samt kunden står i fokus. Vi ser verkligen fram emot samarbetet med våra nya kollegor och kunder.
Ledningen BST AB.

BST Installerar på Kvarnholmen

Johan Etablering Entreprenad

BSTAB Kvarholmen Nyhet

BST Brandskyddsteamet AB har fått förtroendet att utföra sprinklerinstallationerna inom Närcentrum Kvarnholmen i Stockholm.
Byggherre för projektet är Kvarnholmen Utveckling AB och vår beställare är PEAB SVERIGE AB. I projektet kommer ca 600 sprinkler installeras.
Projektet påbörjas direkt efter semestern och kommer färdigställa under hösten 2017.
Projektledare från BST är Rasmus Flink.

BST Brandskyddsteamet Skåne AB etablerar sig inom regionen Skåne

Johan Etablering Entreprenad

BSTAB AIK hockey

BST är den ledande aktören i Sverige inom installation och service av brandskyddssystem och främst sprinklersystem. BST finns idag representerat i Stockholm, Uppsala, Örebro, Linköping, Växjö, Göteborg och tar nu klivet in i Skåne. Skåne är en strategiskt viktig marknad och en region med stor tillväxt som vi haft ögonen på länge. Med mycket kompetent, engagerad, etablerad och lokalt representerad ledning känns därför satsningen helt rätt.

BST koncernens positiva gensvar från marknaden och våra kunder såväl inom entreprenadverksamheten och serviceverksamheten skapar tillväxt baserad på kvalitet, engagemang och nöjd kund. BST är det lilla-stora företaget där alla får plats och sin röst hörd. Inom BST tar vi ett stort samhällsansvar och har ett inkluderande synsätt där samtliga, oavsett kön eller etnicitet är välkomna. Inom BST möts du av snabba beslutsvägar. Medarbetarna och dess personliga utveckling samt kunden står i fokus.

Tillsammans med koncernens otroliga och engagerade medarbetare bygger vi detta fantastiska bolag. Det är med tillförsikt vi ser fram emot samarbetet med nya kollegor och kunder.

Med vänliga hälsningar,
Ledningen BST

Vi förlänger sponsoravtalet med AIK Hockey

Johan Sponsor BST Brandskyddsteamet AB

BSTAB AIK hockey

Som tidigare nämnt är vi en av AIK hockeys huvudsponsorer. Vi kan med stolthet säga att vi valt att förlänga vårt avtal med dem vilket även uppskattas och uppmärksammats på AIK hockeys hemsida. Läs mer på AIK hockey

Nytt Projekt Kalmar LNS, Ljungby

Johan Nytt Uppdrag Entreprenad

BSTAB Kalmar LNS

Vi på BST Södra AB är väldigt stolta då vi fått förtroendet att utföra projektering och installation av sprinklersystem till Kalmar LNS, Cargotec i Ljungby. Projektet innefattar nybyggnation av affärs- innovations- och teknologicenter i Ljungby på ca 8'000 kvm. Vår beställare är byggföretaget Lagans Byggnad AB och byggherre är Cargotec. Projektansvarig hos oss på BST Södra AB är Magnus Edlund. Projekteringen är påbörjad och installationen startar till vinter 2017/2018.

Sprinklerinstallation hos Kabe Husbilar i Tenhult

Johan Nytt Uppdrag Entreprenad

Bild: CC BY-SA 4.0

BSTAB Kabe Husbilar

BST Södra AB har fått förtroendet att utföra sprinklerinstallationen hos Kabe Husbilar i Tenhult. Entreprenaden omfattar projektering och installation av sprinkler i hela deras produktionsytor samt ny vattenkälla med fristående bassäng och pumpar. Projekteringen pågår och installationen kommer att påbörjas inom kort. Ansvarsmontör för projektet kommer att vara Anders B Holmgren och projektansvarig är Magnus Edlund.

Nytt uppdrag, Bockasjö

Johan Nytt uppdrag Entreprenad
BSTAB totalaentreprenör

Det är spännande och oerhört glädjande att vi nu har fått förtroendet att uppföra fyra stycken logistik-hallar för Bockasjö AB. De fyra hallarna har en sammanlagd yta på drygt 100 000 kvm och först ut är ett nytt lager för Sportamore AB utanför Eskilstuna. Lagbas från BST-sida är: Tomas Nyström och Erik Svensson.

Nytt uppdrag som totalentreprenör

Johan Nytt Uppdrag Entreprenad

Bild: CC BY-SA 4.0

BSTAB totalaentreprenör

Vi på BST, Brandskyddsteamet Mitt AB har fått i uppdrag som totalentreprenör att med hjälp av våra vattensprinklar skydda ytterligare ett särskilt boende i 54 lägenheter i Enköping. Installationen utförs på uppdrag av HMB Bygg AB med projektledare Magnus Nilsson(BST Mitt AB).

Överlämnande kvarteret Godsvagnen

Johan Nyhet Entreprenad

Vi lämnar nu med varm hand över Kv Godsvagnen till beställaren. Tackar för förtroendet och ett gott samarbete. Hoppas vi ses i framtiden. Nu mot nya utmaningar!

Installation av sprinklersystem inom Sickla Front II i Sickla

Johan Nyhet Entreprenad
BST Installerar Modemet i Kista

Vi på BST Brandskyddsteamet AB är mycket glada och stolta då vi fått förtroendet att utföra installationerna av sprinklersystemen inom Sickla Front II. Ett Nybyggnadsprojekt av kontorslokaler i Sickla. Vi får fortsatt förtroende av Byggherren Atrium Ljungberg att utföra ytterligare ett projekt tillsammans med dem. inom projektet installeras ca 4500 sprinkler. Vår Beställare är Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg och Byggherre är densamma. Den totala byggnationsytan är ca 45.000 m2. Och sprinklad yta ca. 30.000 m2. Projektansvarig hos BST är Johan Sjögren, Ansvarig arbetsledare på plats är Lars Melin. Installationerna påbörjas i mars 2017 och skall stå färdigställt i september 2018.

GE Healthcare BIO-Sciences AB, Uppsala

Johan Nytt Uppdrag Entreprenad

Bild: CC BY-SA 4.0

BSTAB totalaentreprenör

Vårt arbete inom GE Healthcares anläggningar fortsätter. Dels har vi i dagarna levererat bygghandlingar för en utförande entreprenad som omfattar en nybyggnation utav en ny HFA Fabrik. Fabriken hanterar mycket brandfarlig vätska och kraven från FM är då att samtliga sprinklerhuvuden inom brandcellen skall kunna aktiveras och leverera erforderligt flöde. Detta medför mycket stora krav på tryck och flöde i anläggningen och totalt är anläggningen dimensionerad för att runt 150 sprinkler skall aktiveras.

Parallellt med detta har vi påbörjat projekteringen utav åtgärder som krävs inom GE:s kanske viktigaste byggnad för att den sprinkleranläggningen skall uppfylla det nya kraven som FM Global ställer på GE. Här ska befintligt system uppgraderas med flera sprinklerhuvuden samtidigt som vattentätheten skall ökas mot vad man ursprungligen projekterade den för. Vi har ett mycket nära samarbete med FM Globals team i England och GE:s försäkringsrepresentanter i USA för att säkerställa korrekta och rimliga åtgärder. Samtliga åtgärder på sprinklersystemen inom dessa befintliga processhallar som är i drift skall utföras under sommarstoppet på siten som varar 2 veckor.
Sebastian Eriksson är ansvarig Handläggare och Alexander Viiri är konstruktör.

BST Huvudsponsor på Haninge Strand GK

Johan Nyhet Entreprenad
BST Installerar Modemet i Kista

Det var med ömsesidig glädje som Haninge strand golfklubb förnyade huvudsponsoravtalet med BST Brandskyddsteamet AB inför säsongen 2017. Haninge Strand GK välkomnar Johan Sjögren med personal och kunder till en ny säsong med många härliga rundor och möten.

God Jul och Gott Nytt år!

Johan God Jul!  Entreprenad
God Jul

God Jul och Gott Nytt år önskar BST. I år valde vi bort julklappar och skänker istället ett bidrag till krigets offer i Syrien.

Projektering och installation av sprinklersystem till Vrå skola i Knivsta

Johan Nytt uppdrag Entreprenad
BST Installerar Vrå-skola Knivsta

Vi på BST Brandskyddsteamet AB är väldigt stolta då vi fått förtroendet att utföra projektering och installation av sprinklersystem till Vrå skola i Knivsta. Ett nybyggnationsprojekt av en ny skola för årskurserna 5 till 9 med plats för 660 elever. Vår beställare är byggföretaget Arcona AB och byggherre är Knivsta Kommun. Inom projektet installeras ca 1000 sprinklers på den totala byggnationsytan av ca 8000 m2. Projektansvarig hos oss på BST Brandskyddsteamet AB är Martin Svensson och projektledare är Rasmus Flink. Projekteringen är påbörjad och installationen startar till våren 2017 och färdigställs under hösten 2018.

Personalnyheter på BST

Johan Hälsning  BST Brandskyddsteamet AB
Brandskyddsteamet AB välkomnar ny personal

Till vår serviceavdelning välkomnar vi: Casper Larsson och Manne Dicksson som senast kommer från A-sprinkler samt Mårten Lövgren som senast kommer från Sprinklerbolaget.

Till vår Installationsavdelning välkomnar vi: Iggy Andersson och Jimmy Pettersson som senast kommer från Caverion

Till Projektkontoret i Högdalen välkomnar vi: Melinda Tveit som kommer från Skolan där hon studerat industriell Design och Logistik. Melinda kliver in som projektstöd/cad och kommer att arbeta tillsammans med hela bolagets funktioner. Vi välkomnar även ett nygammalt ansikte då Magnus Kalldin kommer från rollen lagbas vid BST AB till att nu arbeta som entreprenadingenjör med J-huset i Uppsala som arbetsplats.

Varmt Välkomna!

Projektering & installation av sprinklersystem inom Kv. Orgeln 7

Johan Nytt uppdrag  Entreprenad
Brandskyddsteamet AB Sprinklersystem kv. Orgeln

Vi på BST Brandskyddsteamet AB är mycket glada och stolta då vi fått förtroendet att utföra projektering och installationerna av sprinklersystemen inom ”O7” Kv. Orgeln 7. Ett om- och tillbyggnadsprojekt av kontors- och handellokaler i centrala Sundbyberg. Att vi får fortsatt förtroende i dessa stora komplexa projekt är ett kvitto på att vi levererar en god kvalité i våra projekt och att vår organisation har våra kunders förtroende. Vi stärker nu ytterligare vår position inom regionen som den ledande aktören inom sprinklerinstallationer.

Inom projektet installeras ca 8500 sprinkler och stigarledningar för räddningstjänsten. Vår beställare är byggföretaget Allegro Projekt AB. Byggherre är Fabege AB. Den totala byggnationsytan är ca 50.000 m2. Projektansvarig hos BST är Johan Sjögren, ansvarig arbetsledare på plats är Lars Melin. Installationerna påbörjas i mars 2017 och skall stå färdigställda i september 2018. .

Peter Mellgren överlägsen vinnare i BST:s årliga golftävling

Johan Hälsning  BST Brandskyddsteamet AB
Glad sommar önskar BST Brandskyddsteamet AB

I fredags höll BST AB sin årliga golftävling på Haninge Strands GK. Tävlingen (som blivit en trevlig och uppskattad tradition) och låter medarbetare, kunder, leverantörer och andra samarbetspartners umgås och göra upp om den ärofyllda vinnartiteln. Vinnare i år blev Peter Mellgren som på 63 slag sopade banan med resten av gänget. Övriga deltagare laddar om inför nästa år, och vi på BST tackar deltagare, sponsorer och Haninge Strand GK för en riktigt trevlig fredag. Hoppas vi ses nästa år!

Nytt uppdrag för BST vid Nya akademiska sjukhuset i Uppsala

Johan Nytt uppdrag  Entreprenad
Sprinkerinstallation i Nya akademiska sjukhuset i Uppsala

Vi på BST Brandskyddsteamet AB är mycket stolta över att ha fått förtroendet att utföra sprinklerinstallationerna inom ett fantastiskt projekt kallat ”J-huset” eller nya Akademiska Sjukhuset i Uppsala. ”Att vi får detta förtroende visar på en bredd och styrka inom vår organisation, vi har bevisat för marknaden att vi levererar god kvalitet i våra projekt och väl hanterar uppdrag i den här storleken”, säger projektansvariga Johan Sjögren. Han tillägger också att ”Vi nu ytterligare stärker vår position i regionen som den ledande aktören inom projektering och installation av sprinklersystem” .

Byggherre är Landstinget i Uppsala och BST:s beställare är Skanska Sverige AB. Byggnaden är ca. 60.000 m2. I uppdraget ingår installation av ca 7500 sprinklar, en sprinklercentral, sex sektioner varav två sektioner pre-actionsystem samt ett projektspecifikt övervakningssystem.

Affärsansvarig för projektet är Johan Sjögren. Projektledare är Ulf Gustavsson, projektingenjör är Magnus Kalldin och lagbas är Pär Apell. Produktionsstart är beräknad till oktober 2016 och hela projektet skall stå färdigt 2018.

Läs gärna mer om projektet på http://www.akademiska.se/sv/Framtidens-akademiska/Framtidens-Akademiska/.

BST Södra har fått utökat förtroende hos Trioplast

Martina Nytt uppdrag  Entreprenad
Sprinkerinstallation hos Trioplast av BST

BST Södra AB har fått förtroendet att utöka sprinklerinstallationen hos Trioplast i Smålandstenar. Trioplast är en Svensk industrigrupp med 1 200 anställda och en omsättning på ca 4 miljarder SEK. De är en av Europas ledande aktörer inom kreativa och kostnadseffektiva förpackningslösningar baserade på polyetenfilm och kommer under hösten 2016 att bygga om sitt höglager. BST Södra AB har fått förtroendet att utföra sprinklerskyddet vid ombyggnationen. Installationen kommer att påbörjas under 2016 och slutföras under 2017. Projektansvarig hos BST Södra är Magnus Edlund.

Glad sommar önskar BST!

Johan Hälsning  BST Brandskyddsteamet AB
Glad sommar önskar BST Brandskyddsteamet AB

Vi på BST Brandskyddsteamet AB önskar alla en riktigt härlig sommar!

BST AB blir certifierad Livetap-montör

Peter Nyhet  BST Brandskyddsteamet AB
Installation av sprinklersystem i Hedentorp

BST AB har som första företag i Norden blivit certifierad montör för Livetap. Livetap är en produkt som gör anslutning av sprinkler i ett system under drift möjligt. Förfarandet sparar tid och minskar riskmomenten samtidigt som det garanterar brandskyddet från system som inte kan hållas urtappade.

BST Södra installerar sprinklersystem för Eldon

Erik Nytt uppdrag  Entreprenad
Installation av sprinklersystem i Hedentorp

Logistic Contractor anlitar BST Södra AB för projektering samt installation av sprinklersystem inklusive tank och pumpar i Eldons nya lokaler. Uppdraget omfattar en kontors- och lagerbyggnad på 8 500m² på Hedentorps industriområde väster om Jönköping. Projektstart sommaren 2016.

Installation av sprinklersystem i Tornby handelsgårdar

Michael Nytt uppdrag  Entreprenad
Installation av sprinklersystem i Tornby handelsgårdar

Illustration: Arkitekttema / Arkitekterna Krook & Tjäder

BST AB är glada över att få utföra installationen av sprinklersystemet i det nya ”D-huset” på Tornby Handelsgårdar; Sveriges femte största handelsplats. Beställare är NCC Linköping och projektansvarig hos BST är Michael Johansson. Huset beräknas inflyttningsklart hösten 2016.

BST AB tecknar ramavtal med Fabege AB

Johan Nytt uppdrag  Entreprenad
Ramavtal BST AB Fabege AB

Vi på BST Brandskyddsteamet AB är mycket glada och stolta över att kunna meddela att vi ingått avtal med Fabege AB om att utföra service och underhåll på samtliga Fabeges fastigheter. Det är ett stort förtroende och vi står väl rustade att ta hand om Fabege på ett bra sätt. Ansvarig för den operativa driften är Magnus Sandström, Servicechef vid BST AB. Vi tackar Fabege AB för förtroendet. Läs gärna mer om Fabege AB på deras hemsida.

Kreditvärdighetsbetyg

Peter Nyhet  BST Brandskyddsteamet AB
Kreditvärdighetsbetyg

Vi kan stolt meddela att BST redan efter fyra års verksamhet uppnått kreditvärdighetsbetyget AAA. AAA är det högsta kreditbetyg ett aktiebolag kan få och visar att det är tryggt att jobba med BST. Normalt behöver företaget ha varit verksamt i minst 10 år och ha nyckeltal väsentligt över branschens genomsnitt. Att man gjort ett undantag på regeln om 10 år visar på en mycket god utveckling.

Installation av sprinklersystem inom Äldreboende i Jämjö Karlskrona

Magnus Nytt uppdrag  Entreprenad
Sprinklersystem inom äldreboende Jämjö

BST Södra AB har fått förtroendet att utföra installationen av sprinklersystemet inom Hammarbygården i Jämjö Karlskrona Äldreboende. Byggherre är AB Karlskronahem och Bravida är vår beställare. Installationen påbörjas under hösten i år och projektansvarig hos BST Södra är Magnus Edlund.

Vänskapens Hus - installation av sprinklersystem inom vårdboende i Kalmar

Magnus Nytt uppdrag  Entreprenad
Vänskapens Hus - vårdboendelägenheter i Kalmar kommun

BST Södra AB har fått förtroendet att utföra installationen av sprinklersystemet inom Vänskapens Hus, ett vårdboende med lägenheter i Kalmar kommun. Byggherre är Rikshem Vit AB och Byggnads AB OG Ohlsson är vår beställare. Installationen utförs under början av 2017 och projektansvarig hos BST Södra är Magnus Edlund.

Glad påsk!

Johan Hälsning  BST Brandskyddsteamet AB
Glad påsk önskar BST Brandskyddsteamet AB

Vi på BST Brandskyddsteamet AB tar några dagars påskledigt och vill passa på att önska medarbetare och samarbetspartners en riktigt glad påsk!

Installation av sprinklersystem inom Fortnox nya kontorshus i Växjö

Magnus Nytt uppdrag  Entreprenad
Installation av sprinklersystem på ABB i Karlskrona

Foto: www.smp.se

BST Södra AB har fått förtroendet att utföra installationen av sprinklersystemet inom Fortnox nya kontor i Växjö. Fastighetsbolaget Arton24 kontorshus i Arenastaden är byggherre och Dynacon är vår beställare. Installationen utförs under hösten i år och projektansvarig hos BST Södra är Magnus Edlund.

Installation av sprinklersystem i affärslokal i Kalmar

Magnus Nytt uppdrag  Entreprenad
Installation av sprinklersystem i affärslokal i Kalmar

Foto: Creative Commons, Janee

BST Södra AB har fått förtroendet att utföra installationen av sprinklersystemet inom XXL:s nya butik i Kalmar. P&E Förvaltning är byggherre och Multibygg är vår beställare. Installationen utförs under hösten i år och projektansvarig hos BST Södra är Magnus Edlund.

Installation av sprinklersystem inom Scania Oskarshamn.

Magnus Nytt uppdrag  Entreprenad
Installation av sprinklersystem inom Scania Oskarshamn

Foto: www.scania.se

BST Södra AB har fått förtroendet att utföra installationen av sprinklersystemet inom Scanias nya stativtunnel. Scania är byggherre och ACE är vår beställare. Installationen beräknas börja i mars i år och projektansvarig hos BST Södra är Magnus Edlund.

Installation av sprinklersystem inom Volvo Olofström.

Magnus Nytt uppdrag  Entreprenad
Installation av sprinklersystem inom Volvo Olofström

Foto: Bulver (CC0), via Wikipedia Commons

BST Södra AB har fått förtroendet att utföra installationen av sprinklersystemet på Volvos nya lagerytor på södra fabriken. Volvo är byggherre och JSB är vår beställare. Installationen påbörjas i februari i år och projektansvarig hos BST Södra är Magnus Edlund.

Stora satsningar i Ängelholm inom e-handelskommun

Anders Nytt uppdrag  Entreprenad
Stora satsningar görs just nu för att göra Ängelholm till Sveriges e-handelskommun

Stora satsningar görs just nu för att göra Ängelholm till Sveriges e-handelskommun. Vi på BST Södra AB är tacksamma för att vi får vara med på denna resa.

Tanken med e-handelsklustret i Norra Varalöv är att ge satsande kunder möjlighet att växa in i större lokaler allt eftersom försäljningen går framåt för företagen.
När fastigheterna, om 56.000 kvm nu byggs, dokumenteras hela processen för att klustret ska kunna kopieras till andra områden. BST skall förutom att installera sprinkler även leverera tank- och pumpanläggning till hela klustret. Projektet är startat och skall slutföras i november.

Fortsatt förtroende i Arenastaden, Sprinklerinstallationer inom Uarda 6

  Martin Fortsatt förtroende  Entreprenad
Fortsatt förtroende i Arenastaden, Sprinklerinstallationer inom Uarda 6

BST är precis i slutfasen att färdigställa Uarda 7 och har nu fått fortsatt förtroende inom Uarda 6, en grannfastighet. Uppdraget gäller sprinklerinstallation av kontorsfastighet om 24.000 kvm, och installation av cirka 3000 sprinkler. Vår Beställare är Peab Sverige AB och byggherre är Fabege. Projektet påbörjas i februari 2016 och skall stå färdigställt under våren 2017.
Projektansvarig är Martin Svensson, entreprenadingenjör är Rasmus Flink och lagbas är Magnus Kalldin.

Fortsatt förtroende inom kvarteret Gångaren

  Martin Fortsatt förtroende  Entreprenad
BST Installerar Modemet i Kista

BST Brandskyddsteamet AB har av MVB ÖST AB fått fortsatt förtroendet att utföra basinstallation av sprinklersystemen samt förberedelse inför hyresgästanpassningar av hus A inom Gångaren 10. BST har sedan tidigare installerat sprinkler inom hus B och C. Fastigheten omfattar totalt cirka 35.000 kvm kontor.

Projektansvarig är Martin Svensson, och beräknas påbörjas i februari 2016. Projektet skall vara färdigställt vid årsskiftet 2016/2017

Installation av sprinklersystem inom kvarteret Godsvagnen 9

  Johan Nytt uppdrag Entreprenad
BST Installerar Modemet i Kista

BST Brandskyddsteamet AB har fått förtroendet att utföra installationerna av sprinklersystemen inom kvarteret Godsvagnen 9 i Hammarby Sjöstad, Projektet avser nybyggnation av hotell om cirka 9000 kvm. Vår beställare är byggföretaget In3prenör AB. Byggherre är RC Loket AB. I projektet installeras cirka 900 sprinkler och tryckhöjande pumpanläggning. Projektansvarig för BST är Johan Sjögren. Installationerna påbörjas i maj 2016 och skall stå färdigställt till årsskiftet 2016/2017.

God Jul och Gott Nytt år

Johan Hälsning BST Brandskyddsteamet AB
God Jul önskar BST Brandskyddsteamet AB

Vi på BST Brandskyddsteamet AB vill tacka för ett fantastiskt 2015 och ser fram emot ett fartfyllt 2016. God Jul & Gott Nytt År till er alla!

Installation av sprinklersystem till det nya Biltema Varuhuset i Sisjön, Göteborg

  Martina Nytt uppdrag Entreprenad
BST Installerar Modemet i Kista

BST Brandskyddsteamet Södra AB har fått i uppdrag att genomföra installation och projektering av sprinklersystem inom det nya Biltema Varuhuset i Sisjön, Göteborg. Byggnaden är totalt 7300 kvm och vattenkällan består av två dieselpumpar och platsbyggd sprinklerbassäng under varuhuset. Installationen kommer att påbörjas under våren 2016.

Uppdragsgivare: Lagansbyggnads AB

Installation av sprinklersystem vid ombyggnad av Coop Forum på Handelsområde Giraffen Kalmar

  Martina Nytt uppdrag Entreprenad
BST Installerar Modemet i Kista

BST Brandskyddsteamet Södra AB har fått förtroendet att utföra installationen av sprinklersystemet vid ombyggnationen av Coop Forum, Giraffen. Vår beställare är KF Göta och projektansvarig hos oss är Dan Wiberg. Installation påbörjas i december och förväntas var färdigt till midsommar 2016.

Installation av sprinklersystem inom Kv. Kvarnen 12, Kalmar

Martina Nytt uppdrag Entreprenad
Installation av sprinklersystem inom Kv. Kvarnen 12

BST Södra AB har fått förtroendet att utföra installationen av sprinklersystemet inom kvarteret Kvarnen 12 i Kalmar under ombyggnationen av Kalmarsalens Romanhall. Vår beställare är byggföretaget Multibygg Sydost AB och byggherren är CA Fastighet AB. Vi räknar med att installation påbörjas i början av nästa år och projektansvarig hos BST Södra är Magnus Edlund.

BST Mitt skyddar boendet Äppelparken i Hallstahammar från eld

Jesper Nytt uppdrag Entreprenad
BST Installerar Modemet i Kista

BST Brandskyddsteamet Mitt AB har fått i uppdrag av PEAB att installera sprinkler inom boendet Äppelparken i Hallstahammar. Objektet avser nybyggnad av Äldrebostäder, med inriktning för personer med stort vårdbehov och ofta med någon demenssjukdom. Totalt för äldreboendet är det 100 stycken lägenheter fördelat på 10 avdelningar, alla med gemensamhetsutrymmen, avdelningskök, tvättstugor m.m. Installationen omfattar cirka 1 000 sprinkler och projektledare är Jesper Rasch

BST Mitt utför brandbesiktningar av skogs- och anläggningsmaskiner

Jesper Ny tjänst Tjänst
brandbesiktningar av skogs- och anläggningsmaskiner

BST Brandskyddsteamet Mitt AB har nu blivit certifierade att utföra brandbesiktningar i enlighet med SBF127 och SBF127B på Skogs- och Anläggningsmaskiner.

Enligt försäkringsbranschens och TFF regler skall maskiner som används i entreprenadverksamhet genomföra en årlig besiktning för att full ersättning skall utgå efter en brand. BST Mitt kan utföra denna typ av brandbesiktning på våra kunders fordon.

Våra certifierade besiktningsmän är:
Magnus Nilsson 073-5195603
Jesper Rasch 073-5195600

Välkommen att höra av er vid behov av denna tjänst.

BST skyddar Eldaren från eld

Martin Nytt uppdrag Entreprenad
BST Brandskyddsteamet AB nytt uppdrag Eldaren

BST Brandsskyddsteamet AB har fått i uppdrag att genomföra installation och projektering av sprinklersystem inom det nya kontorshuset Eldaren vid Uppsala Centralstation. Byggnaden är totalt 8900 kvm med 6 våningar. Sammanlagt kommer ca 1200 sprinkler att installeras. Från hösten 2016 kommer Eldaren inrymma flera av Landstinget i Uppsala läns förvaltningar, inklusive ledningskontoret. Konferenslokaler och andra möjliga hyresgäster som t.ex. restauranger och caféer kommer att finnas i markplan. För projekteringen har vi anlitat BST Teknik AB.

Uppdragsgivare: Arcona
Beställare: Jernhusen
Hyresgäst: Landstinget i Uppsala län

BST skyddar Munksjöstaden mot brand

Jesper Nytt uppdrag Entreprenad
BST Brandskyddsteamet Mitt AB skyddar Munksjöstaden

BST Brandskyddsteamet Mitt AB har fått förtroendet att utföra installationerna av sprinklersystem inom Munksjöstaden Jönköping. En nybyggnation av ett runt kontorshus på 16 våningar samt garageplan under bostäder. Vår beställare är byggföretaget Gärahovs Bygg AB. I projektet installeras ca 3600 sprinkler, samt en tryckhöjande pumpanläggning monteras. Den totala nybyggnationsytan är ca 26.000 kvm. Installationerna pågår och ska vara färdigställt hösten 2016.

Lagerbyggnad i Mölnlycke

Anders Nytt uppdrag Entreprenad
BST Södra AB totalentreprenadprojekt med tank samt pumpanläggning

Skanska anlitar BST Södra AB för totalentreprenadprojekt med bland annat leverans av tank samt pumpanläggning för lagerbyggnad i Mölnlycke utanför Göteborg. Projektet påbörjas i november och ska vara klart under våren.

Boendesprinkler för flyktingboende

Anders Nytt uppdrag Entreprenad
BST Södra AB boendesprinkler för flyktingboende pumpanläggning

BST Södra AB har nu fått in sin första order. Uppdraget är att installera boendesprinkler vid ombyggnaden av befintliga lokaler till flyktingboende. Fastigheten är belägen inom det kända Tändsticksområdet i Jönköping, med numera rikt kulturliv och tändsticksmuseum. Beställare är Värme & Sanitet i Huskvarna AB.

BST Södra AB öppnar kontor i Växjö

Peter Nytt uppdrag BST Södra AB
BST Södra AB öppnar i Växjö

För att förstärka vår lokala närvaro i Småland öppnar vi kontor i Växjö. Vi finns på plats på Sjöuddevägen 3 från första oktober.

Kontaktperson:
Dan Wiberg, Servicechef, tel 076-341 92 03, email dan.wiberg@bstab.com

Välkomna på ett besök!

BST startar dotterbolag i södra Sverige

Johan Dotterbolag BST Södra AB


För att nå en bättre geografisk täckning startar BST dotterbolag i södra Sverige, BST Södra AB. Tjänsterna blir samma som på andra orter, projektering, installation och service av sprinkleranläggningar. Ansvarig och VD är Anders Amström som tillsammans med Erik Svensson nu påbörjar uppbyggnaden av företaget med bas i Göteborg. Inom kort kommer även kontor etableras i Växjö.

Satsningen som nu görs kommer, enligt Peter Bühler VD på BST AB, leda till att BST-gruppen blir ett av de marknadsledande företagen inom sprinklerindustrin i Sverige. ”Vi är stolta över att fortsätta kunna knyta duktiga medarbetare med hög kompetentes till oss. Jag tror att vårt framgångsrika koncept väl kan tillämpas i flera delar av landet varför det är mycket spännande att nu öppna enheter i Göteborg och Småland.”

Kontaktuppgifter Göteborg:
Anders Amström, VD och ansvarig för installation tel 076-3419251 email anders.amstrom@bstab.com Erik Svensson, ansvarig för service, tel 076-3419250 email erik.svensson@bstab.com Kontoret ligger på Kåbäcksvägen 1 i Partille, besök oss gärna där! Ni kan också nå oss på telefon 031-968700

Kontaktuppgifter Växjö:
Telefon 0470-571600

Följ oss för uppdateringar på Facebook och Linkedin

Segerstedthuset i Uppsala

Johan Nytt uppdrag Entreprenad
Segerstedthuset i Uppsala

BST Brandskyddsteamet AB har fått förtroendet att utföra sprinklerinstallationerna vid nybyggnation av Segerstedthuset, Uppsala universitet. Den 25,000 kvm stora byggnaden ska fungera som mötesplats för hela universitetet samt inrymma kontor för dess ledning och förvaltning. Totalt kommer ca 2700 sprinkler att installeras. Arbetet påbörjas v.40 och installationen planeras vara färdigställd till december 2016. Beställare är NCC Construction Sverige AB på uppdrag av Akademiska Hus i Uppsala.

Hammarby Gård 12 & 13

Johan Nytt uppdrag Entreprenad
Hammarby Gård 12 & 13

BST Brandskyddsteamet AB har fått förtroendet att utföra installationerna av sprinklersystem inom Hammarby Gård 12 & 13, En nybyggnation av två kontorshus ovanpå SL:s nya bussdepå i Hammarby. Vår beställare är byggföretaget Skanska Sverige AB. Byggherre är Skanska Fastigheter AB. I projektet installeras 2100 sprinkler, en tryckhöjande pumpanläggning monteras i respektive hus. Den totala nybyggnationsytan är ca 23.000 kvm. Projektansvarig hos BST är Johan Sjögren och lagbas är Ludwig Persson. Installationerna påbörjas v.40 2015 och ska vara färdigställt hösten 2016.

Glad sommar!

Johan Hälsning BST Brandskyddsteamet AB
Glad sommar önskar vi på BST Brandskyddsteamet AB

Semestertiderna närmar sig och vi på BST Brandskyddsteamet AB vill tacka för goda samarbeten under våren och passar på att önska alla en riktigt glad sommar.

Stadens Dike

Johan Nytt Uppdrag Entreprenad

Bild: CC BY-SA 4.0

BSTAB utför sprinklerinstallationer på Kv stadens dike 7

FSG Entreprenad AB har fått uppdraget att bygga om kv. Stadens Dike 7. Entreprenaden omfattar total ombyggnad av 6000 kvm kontor samt nybyggnad av 1000 kvm kontor inklusive grundläggning. Därutöver görs vissa justeringar i butiker på gatuplanets galleria samt att gallerian får ett ”lock” i form av en glaslanternin. Gallerian som även fungerar som entré till Södra Stations pendeltågsstation kommer att vara i drift under produktionen.

BST Brandskyddsteamet AB har fått förtroendet att utföra sprinklerinstallationerna av cirka 1500 sprinkler. Entreprenaden påbörjas i juni 2015 och ska vara färdigställd till julen 2015. I uppdraget ingår även installation av avstängningsventiler på varje våningsplan samt flödesvaket, nya signalkablar från dessa till sprinklercentralen där samtliga till sprinklerdelen tillhörande elinstallationer byggs om. Projektledare för projektet är Martin Svensson.

Biomedicum

Johan Nytt Uppdrag Entreprenad

Bild: Berg Arkitektkontor/Arkitektfirmaet C.F. Møller

BSTAB utför sprinklerinstallationer för Biomedicum

BST Brandskyddsteamet AB har fått förtroendet att utföra sprinklerinstallationer inom det fantastiska projektet ”Biomedicum” i Solna. Karolinska Institutet växer och utvecklas. Akademiska Hus bygger en toppmodern laboratorieanläggning ”Biomedicum” särskilt utvecklad för medicinsk forskning åt Karolinska Institutet. Byggherre är Akademiska Hus och BST:s beställare är Skanska Sverige AB. Byggnaden är ca 70 000 m².

I uppdraget ingår installation av tryckhöjande pumpanläggning, stigarledningar för räddningstjänsten och ca 8500 sprinkler. Affärsansvarig för projektet är Johan Sjögren. Ansvarig på plats för produktion är Lars Melin och lagbas är Gareth Edwards. Produktionsstart är beräknad till augusti 2015 och hela projektet ska stå färdigt 2018.

Läs gärna mer om projektet på Akademiska hus hemsida

Norra Tornen

Johan Nytt uppdrag Entreprenad
BST Brandskyddsteamet AB Norra Tornen.

Det är med stolthet och glädje vi kan meddela att BST Brandskyddsteamet AB och BST Teknik AB i samverkan fått uppdraget att utföra projektering och installation av sprinkleranläggningen inom Norra Tornen. Beställare och byggherre är Oscar Properties.

Norra tornen är två stycken höga bostadsrättshus vid Torsplan i Stockholm, Helix och Innovationen. I Helix kommer det bli 102 lägenheter och Innovationen 178 lägenheter med allt från två till fem rum. Den spektakulära arkitekturen och husens höjd utgör ett nytt landmärke inom Stockholms stad.
I uppdraget ingår att utföra full projektering samt installera tryckhöjande pumpanläggning, stigarledningar för räddningstjänsten och cirka 4000 sprinkler. Affärsansvarig för projektet är Johan Sjögren och ansvarig för projekteringen är Jonathan Eriksson. Ansvarig på plats för produktionen är Lars Melin.

Projekteringen är påbörjad och produktionsstart är beräknad till mars 2016.

Karlstad Energi Hedenverken

Jesper Nytt Uppdrag BST Brandskyddsteamet Mitt AB

Bild: karlstadenergi.se, Skiss: Tengbom

BST Brandskyddsteamet Mitt AB Karlstad Energi.

Karlstads Energi investerar just nu i ett nytt biobränsleeldat kraftvärmeverk, Heden Etapp 3 vid Hedenverket - den största investeringen i Karlstads kommuns historia. Byggstarten skedde under hösten 2012 och anläggningen står färdig hösten 2014.

BST Brandskyddsteamet Mitt AB skyddar den förnybara energin genom avancerade släcksystem med skum.Dygnet runt står vårt sprinklersystem i beredskap för att med 5 000 liter skum påbörja släckningsarbetet om det krävs. BST har även byggt om vattenkällan samt pumpcentralen inom energiverket.Två bandgångar är idag även skyddade med vattensprinklersystem levererat av oss på BST Brandskyddsteamet Mitt AB.

Äldreboendet Hälleborg/Zethelius i Västerås

Jesper Nytt Uppdrag BST Brandskyddsteamet Mitt AB
Äldreboendet Hälleborg/Zethelius i Västerås

Västerås stad har genom entreprenören PEAB låtit upprätta ett av Sveriges modernaste äldreboenden.Äldreboendet kommer erbjuda 120 lägenheter på 17 månader med den senaste tekniken som t ex sensorgolv för brukarnas trygghet, tre trädgårdar och eget spa samt braskaminer som drivs med destillerat vatten.Trots det tekniskt avancerade boendet så uppgår byggkostnaden till under 200 miljoner. Detta har man klarat med hjälp av alla entreprenörernas goda kompetenser och samarbetsförmåga.

BST Brandskyddsteamet Mitt AB uppdrag är att som totalentreprenör projektera, installera och fram över stödja DALKIA med underhållet sprinklersystemet inom vårdboendet.I anläggningen installeras det även boendesprinklerpump för att klara behoven av vattentryck.

Antalet sprinkler uppgår till cirka 900 stycken och entreprenaden i sin helhet skall avslutas 2015.

God Jul och Gott Nytt år

Johan Hälsning BST Brandskyddsteamet AB
God Jul önskar BST Brandskyddsteamet AB

Vi på BST Brandskyddsteamet AB önskar alla en God Jul & Gott Nytt År och passar på att tacka för ett bra samarbete under 2014, vi ses för nya utmaningar 2015.

E.on Värme i Örebro

Jesper Nytt uppdrag BST Brandskyddsteamet Mitt AB
BSTAB utför sprinklerinstallationer för Biomedicum

BST Brandskyddsteamet Mitt AB har förtroendet från E.on Värme att se över hela vattensprinklersystemet inom Åbyverket. Utbyte av dem gamla sprinklerrören med tillhörande sprinkler inom bandgångar pågår för fullt.Översyn samt service av alla sprinklerlarmventiler och pumpar kräver att BST Brandskyddsteamet AB visar på stor flexibilitet och bra arbetsplanering då anläggningen är mycket kännslig för avstängningen. Kravet från E.on om företagets förmåga att kunna avhjälpa fel inom mycket kort tid är för oss mycket viktigt att hålla.

Karsuddens sjukhem, Katrineholm

Jesper Nytt uppdrag BST Brandskyddsteamet Mitt AB
BSTAB utför sprinklerinstallationer för Biomedicum

Regionsjukhuset Karsudden är beläget utanför Katrineholm och är landets största rättspsykiatriska vårdenhet. Skanskas uppdrag omfattar cirka 9 000 kvm nyproduktion samt 4 000 kvm ombyggnad. På sjukhuset vårdas främst patienter dömda till rättspsykiatrisk vård. Det är ett ansvarskrävande uppdrag och en stor utmaning att bedriva god och säker tvångsvård. Den rättspsykiatriska vården ska vara allsidig och kunskapsbaserad samt rättssäker både ur patientens och samhällets perspektiv.

BST Brandskyddsteamet Mitt AB har det stora förtroendet att utrusta sjukhemmet med vattensprinkler.Uppdraget omfattar även vattenkälla bestående av 650 m³ vattentank och en helt ny pumpanläggning.Inom varje vårdblock installeras det egna sprinklerlarmventiler som övervakar sprinklersystemet.P.g.a. det vårdbehov som patienterna kräver installeras det in s.k. Raven Institutions Sprinkler i alla miljöer där patienter vistas.

BST Brandskyddsteamet Mitt AB ansvarar även för gassläcksystem inom nya data/serverrum på sjukhemmet.

Bild & text från Landstinget Sörmland, SKANSKA & BST Brandskyddsteamet AB

Installation av sprinklersystem inom KTH 43:12

Johan Nytt uppdrag Entreprenad
BST Installerar Sprinkler på KTH 43:12.

BST Brandskyddsteamet AB har fått förtroendet att utföra installation av sprinklersystem inom KTH 43:12. Ombyggnationen avser den utbildning av byggnadsingenjörer som ska flyttas från Handen till Campus KTH, i anslutning till ABE-skolans övriga lokaler i byggnaderna 43:20, 43:35 och 43:11. Vår beställare är byggföretaget Veidekke AB och byggherre är Akademiska Hus AB. I projektet kommer 400 sprinkler installeras samt tryckhöjande pumpanläggning. Projektansvarig hos BST är Ulf Gustavsson och Lagbas är Niclas Wilhelmsson. Installationen påbörjas i februari 2015 och ska vara färdigställt i juli 2015.

Installation av sprinklersystem inom National arenan 8, Arenastaden i Solna

Johan Nytt uppdrag Entreprenad
BST Installerar Sprinkler på National Arenan 8

BST Brandskyddsteamet AB har fått förtroendet att utföra installationerna av sprinklersystemen inom National arenan 8, Arenastaden i Solna, En nybyggnation av kontorshus ovanpå nybyggnationen av Mall Of Scandinavia. Vår beställare är byggföretaget Peab Sverige ABoch byggherre är Fabege AB. I projektet installeras 4 100 sprinklers. Den totala nybyggnationsytan är ca 50 000 kvm. Projektansvarig hos BST är Johan Sjögren och lagbas är Martin Löfgren. Installationerna påbörjas omgående och ska stå färdigställt i början av 2016.

Installation av sprinklersystem inom Uarda 1C, Arenastaden i Solna

Johan Nytt uppdrag Entreprenad
BST installerar sprinklersystem inom Uarda 1C

BST Brandskyddsteamet AB har fått förtroendet att utföra installationen av sprinklersystem inom Uarda 1C, en nybyggnation av kontorshus, i Arenastaden-Solna. Vår beställare är byggföretaget Peab Sverige AB och byggherre är Fabege AB. I projektet kommer 3 200 sprinkler installeras och den totala byggnationsytan är på ca 25 000 kvm. Projektansvarig hos BST är Johan Sjögren. Installationen påbörjas i mars 2015 och ska vara färdigställd ca 1 år senare.

Projektering och installation av sprinklersystem inom Suttung i Uppsala

Johan Nytt uppdrag Entreprenad
BST Installerar Sprinkler på Klara C vid T-centralen.

WästBygg har fått uppdraget att bygga om gamla postterminalen i centrala Uppsala. Ombyggnad sker mellan källarplan och våning fem, dessutom kommer två extra våningar att byggas på. I nästa etapp kommer ett hotell på nio våningar att byggas bredvid postterminalen. Objektet är ligger på Kungsgatan/Suttungsgränd och byggherre är Klövern.

BST Brandskyddsteamet AB har fått förtroendet att utföra projektering och installation av sprinklersystemen inom detta projekt. Vi installerar ca 2 200 sprinkler och eventuellt tryckhöjande pumpanläggning. Den totala ombyggnationsytan är ca 15 000 kvm. Projektansvarig från BST är Ulf Gustavsson och projekteringsansvarig är Martin Svensson på BST. Installationerna påbörjas i september 2014 och hela projektet ska färdigställas till sommaren 2015.

Projektering och installation av sprinklersystem inom Klara C i Stockholm

Johan Nytt uppdrag Entreprenad
BST Installerar Sprinkler på Klara C vid T-centralen.

BST Brandskyddsteamet AB har fått förtroendet att utföra projektering och installation av sprinklersystemen inom Klara C vid T-centralen i centrala Stockholm, en ombyggnation av befintligt kontorshus. Vår beställare är byggföretaget Skanska Sverige AB. Byggherre är Vasakronan. I projektet installerar vi 6 200 sprinkler och tryckhöjande pumpanläggning. Den totala ombyggnationsytan är ca 47 000 kvm. Projektansvarig från BST är Johan Sjögren och projekteringsansvarig är Tord Wallin på BST Teknik AB. Installationerna påbörjas i september 2014 och hela projektet ska vara färdigställt i februari 2016.

Projektering och installation av sprinklersystem inom Medicinaren 5 i Huddinge

Johan Nytt uppdrag Entreprenad
BST Installerar Sprinkler på Medicinaren 5 i Huddinge

BST Brandskyddsteamet AB har fått förtroendet att utföra projektering och installation av sprinklersystemen inom Medicinaren 5, en nybyggnation av undervisningslokaler, hörsal och labb som byggs i anslutning till entrén till Huddinge Sjukhus. Vår beställare är byggföretagen Arcona och Veidekke. Hyresgäster är KTH, Röda Korset och Karolinska Institutet. I projektet installeras ca 2 300 sprinkler. Den totala byggnationsytan är ca 20 000 kvm. Projektansvarig från BST är Martin Svensson. Installationerna påbörjas under första kvartalet 2015 och skall vara färdigställda under 2016.

The Winery Hotel Solna

Johan Nytt uppdrag Entreprenad
BST och Winery Hotel Samarbetar

BST Brandskyddsteamet AB har fått förtroendet att utföra projektering och installation av sprinklersystemen i The Winery Hotel i Solna. Vår beställare är byggföretaget Veidekke/Arcona och byggherre är Fabege. I projektet installeras ca 1 100 sprinkler och den totala byggnationsytan är ca 10 000 kvm. Projektansvarig från BST är Martin Svensson och ansvarig för projektering är Jonathan Eriksson, BST Teknik AB. Projekteringen är påbörjad och installationerna påbörjas vid årsskiftet 2014/2015. Hotellet har ett visionärt koncept utvecklat med fokus på det kraftigt ökade intresset för vin och vintillverkning. Husets arkitektur med tegelinslag och stora fönsterpartier ska uppfattas som en stor saluhall som sjuder av liv dygnet runt.

Projekt Sven

Johan Nytt uppdrag Entreprenad
BST och NCC samarbetar

BST Brandskyddsteamet AB har fått förtroendet att utföra projektering och installation av sprinklersystemen inom Projekt Sven, en ny porslinsfabrik i Gustavsberg, Värmdö. Vår beställare är byggföretaget NCC och byggherre är Villeroy & Boch. I projektet installeras ca 1 000 sprinkler och tryckhöjande pumpanläggning. Vattenkälla för sprinkleranläggningen är fullvolymsbassäng med påfyllning från den kommunala servisledningen. Den totala byggnationsytan är ca 15 000 kvm. Projektansvarig från BST är Martin Svensson. Installationerna påbörjades i augusti och ska vara färdigställda i november 2014.

Kv. Gångaren Hus B

Johan Nytt uppdrag Entreprenad
BST AB installerar i Gångaren

BST Brandskyddsteamet AB har fått förtroendet att utföra projektering och installation av sprinklersystemen inom Kv. Gångaren hus B. Vår beställare är byggföretaget MVB Öst AB och byggherre är Areim Fastigheter. I projektet installeras ca 2 000 sprinkler och den totala byggnationsytan är ca 25 000 kvm. Projektansvarig från BST är Martin Svensson och ansvarig för projektering är Samir Ekasriouen på BST Teknik AB, Lagbas är Selzuck Köyluoglu. Projektet påbörjas i augusti 2014 och ska vara färdigställt till hösten 2015.

Sprinkler inom Arrheniushusen, Frescati i Stockholm

Johan Nytt uppdrag Entreprenad

BST har fått förtroendet att utföra sprinklerinstallationerna inom Arrheniushusen. Projektet påbörjas i juli 2014 och ska vara färdigställt i augusti 2015. Entreprenadform: Generalentreprenad
Byggherre: Akademiska Hus AB
Beställare: Skanska Sverige AB
I entreprenaden installeras ca 2000 sprinkler och vattenkälla är kommunalt matad servis. Projektansvarig från BST är Johan Sjögren.


Mer info om projektet:

Stockholms universitet har behov av lokaler för att tillgodose kraven från en ökande och föränderlig verksamhet inom det naturvetenskapliga området - lokaler som tillåter användning för olika verksamheter över tid. Av denna anledning har man tillsammans med Akademiska Hus beslutat utreda möjligheterna för en nybyggnad om 16 000 kvm inom norra Frescati. Denna nybyggnad ska byggas ihop med det befintliga Arrheniuslaboratoriet, en samling byggnader för naturvetenskapliga ändamål. Komplexet består av flera huskroppar och har byggts till i etapper i snart 40 år. Arrheniuskomplexet karakteriseras av sin utanpåliggande stomme med synliga betongpelare, vilken dock inte uppfyller de miljömål som myndigheter och fastighetsägare ställer idag, och beslut har därför fattats att stomsystemet på de planerade byggnadskropparna N, P och Q istället ska byggas med en invändigt varm stomme. Skala, modularitet, taklandskap och materialval ska dock bibehållas. De nya huskropparna kommer att byggas på en parkeringsplats norr om Arrheniushusen, i enlighet med den ursprungliga utbyggnadsplanen från 1970-talet. På detta sätt undviks att bygga på grönområde i Nationalstadsparken. Under husen och den nya innergården byggs ett parkeringsgarage.

Sprinkler i nya Arkitekthögskolan vid KTH

Johan Nytt uppdrag Entreprenad
Sprinkler inom nya Arkitekthögskolan vid KTH

Vi på BST kan stolt meddela att vi har fått förtroendet att utföra sprinklerentreprenaden vid Arkitekthögskolans nybyggda lokaler vid KTH. I entreprenaden installeras ca. 900 sprinkler samt tryckhöjande pumpanläggning.
Byggherre: Akademiska Hus AB
Beställare: PEAB Sverige AB
Entreprenadform: AB04
Tider: Produktionsstart oktober 2014 och klart för slutbesiktning juni 2015
Projektansvarig från BST är Martin Svensson.

Sprinkler inom Veddesta Handel

Johan Nytt uppdrag Entreprenad
Vi är glada att meddela att vi har fått förtroendet att installera sprinkler inom Veddesta Handel, en byggnad för dagligvaruhandel med Willys som hyresgäst. I projektet installeras ca 700 sprinkler. Projektet påbörjas omgående och ska vara färdigställt i september 2014.

Entreprenadform: Utförande entreprenad
Beställare: Matador Projektledning

Sprinkler inom KF Höglager Kungens Kurva

Johan Nytt uppdrag Entreprenad

Vi är glada att kunna meddela att vi har fått förtroendet att utföra sprinklerinstallationer inom KF:s höglager i Kungens Kurva i södra Stockholm.
Entreprenadform: Generalentreprenad
Beställare: M3 Bygg AB
Byggherre: KF
Hyresgäst: IKEA
Antal sprinkler: Ca 1 500 st
Tider: Start februari 2014, slut i juni 2014.

Sprinkler inom Crossdock i Årsta

Johan Nytt uppdrag Entreprenad
BST Installerar Crossdock i Årsta

Vi på BST är glada att meddela att vi har fått förtroendet att utföra projektering och installation av sprinkler inom Crossdock i Årsta i Stockholm.
Beställare är In3prenör och Byggherre är Jernhusen.
Entreprenadform: Totalentreprenad.
I entreprenaden projekterar och installerar vi ca 300 sprinkler och tryckhöjande pumpanläggning.
Projektering påbörjas omgående och installation påbörjas januari-februari 2014. Projektet ska vara färdigställt till månadsskiftet mars-april 2014.

Mer om Crossdock:
Effektivare godshantering i Stockholms bästa logistikläge
Stockholm Årsta är ett etablerat logistikcenter, centralt placerat i Stockholm, med endast sex kilometer in till stadskärnan. Här bygger vi två nya logistikbyggnader för crossdocking. Den kylda byggnaden på 9 600 m² är uthyrd till Kyl & Frysexpressen och ICA. Den uppvärmda crossdockbyggnaden på 5 600 m² är uthyrd till Carrier Transport AB. Med våra toppmoderna byggnader blir det möjligt att bedriva effektiv och kostnadsbesparande godshantering. Färdigt våren 2014.


Terminalfakta
Optimerat för effektiv godshantering
Centralt läge nära E4 och Huddingevägen
27 lastportar och utvändig lastkaj med ramp
2 nya och moderna godskranar för bl a containerlyft
Kan hantera 100 000 enheter per år
Uppställningsplatser för varubilar och personbilar
Representativa, miljöklassad byggnader
Personalutrymmen i hög klass

Projektering och installation av sprinklersystem inom Glömsta Skola i Huddinge

Johan Nytt uppdrag Entreprenad
BST Installerar Sprinkler på Glömstaskolan.

BST Brandskyddsteamet AB har fått förtroendet att utföra projektering och installation av sprinklersystem inom Glömsta Skola i Huddinge, en nybyggnation av skola och idrottshall. Vår beställare är byggföretaget Arcona AB och byggherre är Huge Fastigheter AB. I projektet kommer 1 500 sprinkler att installeras. Den totala ombyggnationsytan är ca 10 000 kvm. Projektledare hos BST är Ulf Gustavsson och projekteringsansvarig är Mattias Storm på BST Teknik AB. Installationerna påbörjas kring årsskiftet 2014/2015 och hela projektet ska vara färdigställt ca 1 år senare.

Sprinklerprojektering och sprinklerinstallation inom Modemet i Kista

Johan Nytt uppdrag Entreprenad
BST Installerar Modemet i Kista

BST Brandskyddsteamet AB har fått förtroendet att utföra projektering och installation av sprinklersystemen inom Kv. Modemet 8 och 9 i Kista. Vår beställare är byggföretaget Zengun AB och byggherre är Vasakronan. I projektet installeras ca 8 000 sprinkler och den totala byggnationsytan är ca 53 000 kvm. Projektansvarig från BST är Martin Svensson och ansvarig för projektering är Jonathan Eriksson, Lagbas är Martin Löfgren. Projektet påbörjas i mars 2014 och ska vara färdigställt till hösten 2015.